Skip to main content

Iedere bank wordt vuil!

De Meubelreiniger reinigt al je meubels bij jou op locatie: dat kan thuis zijn of op de zaak.
En dat doen we in heel Nederland (en vaak ook in België)

Zolang we maar stroom en warm water hebben kunnen we reinigen. Het is onze mening dat het meenemen van jouw meubels de kans op beschadigingen tijdens het transport aanzienlijk vergroot. Ook maakt transport het reinigen onnodig extra duur(der). Dus geen gesleep met al kostbare meubels. En ook geen dagen of zelfs weken zonder meubels zitten omdat ze ergens in een werkplaats staan.

Het is zelfs zo dat we op locaties komen waar het helemaal niet mogelijk is om bijvoorbeeld een bank mee te nemen. Vooral bij klanten die wonen in de oude panden in het centrum van een grote stad als bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag is dat gewoon onmogelijk.

Meubelreiniging op locatie dus!

Wel stellen we wat voorwaarden aan de omgeving waar we een bank reinigen.
Reinigen van meubels en tapijt kan dan wel overal plaats vinden maar het drogen van de meubels en het tapijt na het reinigen moet toch echt in een droge omgeving plaats vinden met een minimale temperatuur van ca. 15 graden.

Als de omgeving waar het meubel staat te koud of te vochtig is, is er schimmelvorming mogelijk.
En schimmel op meubelstof of tapijt is in veel gevallen niet meer te verwijderen.

En we komen dit helaas nog wel eens tegen: om te voorkomen dat de vloer schade oploopt is de bank is voor reiniging verplaatst naar een onverwarmde en vochtige schuur of garage.
Helemaal niet nodig want we dekken de vloer altijd goed af.
We nemen bij het reinigen op locatie de nodige voorzorgsmaatregelen. Hiermee voorkomen we dat de vloer of andere objecten tijden het reinigen nat worden of beschadigt raken.

Ben je ook weer toe
aan schone meubels?

Onze reinigingsmethode

De Meubelreiniger gebruikt voor het reinigen van meubelstoffen en tapijt uitsluitend goede reinigingsproducten in combinatie met de sproei-extractie methode.

De sproei extractie methode is een natte reiniging. Dit betekent dat er op de meubelstof en/of tapijt een combinatie van water en reinigingsmiddelen wordt aangebracht (sproei) die het vuil van de meubelstof en tapijtpool los maakt.

Er is dan ook direct te zien welke vlekken er niet op water reageren. Dit zijn vaak vlekken op olie of vet-basis en die moeten we op een andere manier aanpakken. Als het vuil is losgemaakt van de vezels wordt het vuile water uit de stof opgezogen. Het losgeweekte vuil wordt dus weg gezogen (extractie).

Een groot voordeel van de sproei extractie methode is een optimale reiniging van de meubelstof en tapijt. Nadeel is dat meubelstof soms wel 24 uur nodig heeft om helemaal droog te worden. Bij tapijt kan het wel tot 2 dagen duren voor het helemaal droog is.

Een goede stof- en materiaalkennis is erg belangrijk bij de sproei extractie methode. Iedere stof en vlek kan net een andere insteek nodig hebben.

Ontgeuren

We krijgen vaak de vraag of we ook aan geurverwijdering of ontgeuren doen.
Het antwoord is ja en nee.

Ja, want ieder reinigingsproces zal aanwezige vieze geurtjes verwijderen.
Als we meubelstof of tapijt reinigen worden de geur veroorzakende eet- en drinkrestanten verwijderd.
Als de bron van die geurtjes weg is zal ook de vieze geur weg zijn.
Zelfs de geur van bijvoorbeeld een hond die op de bank gelegen heeft.
Reinigen is dus ontgeuren.

Nee, want er zijn geuren die je door het uitvoeren van een reiniging er niet uit krijgt. De belangrijkste hierbij zijn rookgeur, hondengeur en urinegeur. Urinegeur kan alleen verwijderd worden door het neutraliseren van de urinekristallen. In ons speciale artikel over verwijderen van urinegeur kun je meer lezen. Een ander artikel gaat over verwijderen van rookgeur

Onze werkwijze [9 heldere stappen]

Inspectie

We vertellen je wat we gaan doen en waarom en inspecteren de bank, stoel, kleed of tapijt op aanwezige schade.
Voordat we overgaan tot het reinigen van een bank, stoel, kleed of tapijt vertellen we wat we gaan doen en inspecteren we de bank, stoel, kleed of tapijt op eventueel aanwezige schades. Ook nemen we wat foto’s. Als we tijdens de inspectie vlekken constateren waarvan we zeker weten dat die vlekken door ons zeker niet verwijderd kunnen worden (meestal schade ontstaan door gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen) zullen we dat zeggen. Ook geconstateerde beschadigingen worden met jou besproken. We zullen dan bepalen welk resultaat door ons haalbaar is. Het is dan aan u om te beslissen om te reinigen of juist toch maar niet.

Voorbereiding

We dekken de vloer en omgeving af om schade te voorkomen.
Omdat we altijd bij jou op locatie reinigen (huis of zaak) zorgen we eerst voor een goede en veilige omgeving waarin de meubels gereinigd kunnen worden. Dit doen we voornamelijk om te voorkomen dat jouw vloer door reinigingsvloeistoffen of krassen beschadigd gaat worden. We leggen een groot stuk zeil neer en daarover heen vocht opnemende dekens. Eventueel dekken we zaken als televisie, tafels en kasten extra af.

Helaas zien we nog wel eens con-collega’s die alleen met een zeil werken of zelfs met helemaal geen bescherming van de vloer. We willen niet weten (en jij ook niet) hoe je vloer er na een reiniging met water dan uitziet.

Testen

Als we twijfelen gaan we een test uitvoeren.
Als we twijfelen aan de kleurechtheid of als we vreemde reacties van de stof verwachten, testen we de stof eerst op een onzichtbare plek met water en de door ons gebruikte reinigingsproducten. Dit is geen garantie dat er echt helemaal niets kan gebeuren want soms “verkleuren” meubelstoffen juist alleen tijdens het droogproces.

Ook felgekleurde meubelstoffen (bijv. rood) kunnen tijdens de test geen kleurstoffen afgeven terwijl dat bij het reinigen duidelijk wel te zien is aan het afgezogen water. Hier is helaas niets aan te doen. Vooral gekleurd katoen heeft de neiging snel kleur los te laten bij een natte reiniging.

Uitvoeren van dieptereiniging

De werkelijk reiniging.
Een stoffen bank, bankstel of fauteuil schoonmaken vraagt van de meubelreiniger goede kennis van de stof, de vlekken en de te gebruiken reinigingsmiddelen.
Voor het goed reinigen van tapijt of een stoffen bank, bankstel of fauteuil zijn vier factoren altijd van belang en aanwezig
Deze vier factoren zijn beschreven in de cirkel van Sinner.

Daarnaast heeft iedere soort meubelstof haar eigen aanpak en producten nodig. Het reinigen van een alcantara bank of bankstel doen we met andere middelen dan het reinigen van een wollen bank. En het schoonmaken van een katoenen bank vraagt weer heel andere kennis en inzet van producten.

Vlekverwijdering

Verwijderen van vlekken die er bij de reiniging niet of onvoldoende zijn verdwenen.
We starten de reiniging met het voor behandelen van eventueel aanwezige vlekken.

En hierbij moeten we direct zeggen dat er soms vlekken zijn die echt niet meer uit de stof of tapijt te halen zijn. Er kunnen situaties zijn waar het gemorste de stof of kleur ernstig beschadigd heeft. We krijgen zelfs wel eens de vraag of we een chloor of bleekvlek kunnen verwijderen door reinigen. Maar helaas dat gaat niet meer lukken. Bij dat soort vlekken werkt alleen de vlekkenschaar nog.

Maar ook andere zaken kunnen permanente vlekken geven. Vetvlekken op linnen of zijde zijn een ramp. Gele waterkringen op wit katoen idem. Uiteraard doen we onze best om het best mogelijke resultaat bij vlekverwijdering te bereiken.
Dat betekent dat we 95-98% van de vlekken er wel uitkrijgen. Hierbij gebruiken we overigens middelen die we ook in onze webshop verkopen.

Spoelen

Het verwijderen van het opgeloste vuil.
Daarna gaan we de stoffering (wol, katoen, alcantara, leer, enzovoort) met schoonmaakmiddel grondig reinigen. Het spoelproces is in deze fase een heel belangrijke stap. Want het losgemaakte vuil moet worden afgevoerd. Als het blijft liggen is de stof of tapijt na droging nog steed vuil.

Beetje vergelijken met je handen wassen: nat maken en inzepen. Het vuil is los gekomen van je huid. En dan laten drogen! Hmmm niet echt verstandig. Grondig afspoelen van je handen onder lopend water zorgt ervoor dat je handen echt schoon worden.

Eerste inspectie

Controleren van het resultaat na de reiniging en het spoelen.
Na de reiniging inspecteren we het meubel of tapijt op het bereikte resultaat. Soms is een herhaalde reiniging of inzet van andere middelen noodzakelijk om een nog beter resultaat te krijgen. Tja, we zijn niet snel tevreden!

Eindinspectie

We inspecteren samen het resultaat en geven advies voor onderhoud.
Als wij klaar zijn met het reinigen van jouw meubel of tapijt doen we samen met jou een laatste inspectie. En geven direct wat advies om zelf onderhoud uit te voeren.

Drogen

Hier hoeven wij niets meer aan te doen.
De meubelstof cq het tapijt kan dan drogen.
En dat kost tijd. Het plaatsen van een ventilator kan het droogproces tot wel 50% verkorten.

Let op:
De meubels kun je pas weer in gebruik nemen als deze in zijn geheel droog is. In de meeste gevallen is dat pas de volgende dag.
Op vochtig tapijt kun je gewoon lopen. Maar niet met schoenen aan die ook buiten draagt.

Toch nog vragen?
Stel ze gerust via het contactformulier